tiistai 18. elokuuta 2015

Kaikille olen ollut kaikkea

Tätähän on sivuttu ainakin keskusteluissa Epäjumalanpalvelusta ja Sanoiko Jumala todella niin. Ajattelin lainata vähän raamatuita yhteisen puheen ja tutkimisen aiheeksi.

Paavali korinttilaisille:
"Vaikka olen vapaa ja kaikista riippumaton, olen ruvennut kaikkien orjaksi voittaakseni Kristukselle mahdollisimman monia. Voittaakseni hänen omikseen juutalaisia olen näille ollut kuin juutalainen; voittaakseni lain alaisina eläviä olen näille ollut kuin lain alainen, vaikka en olekaan lain alainen. Voittaakseni ilman lakia eläviä olen näille ollut kuin eläisin ilman lakia, vaikka en olekaan Jumalan lakia vailla -- onhan minulla Kristuksen laki. Voittaakseni heikkoja olen näille ollut heikko. Kaikille olen ollut kaikkea, jotta pelastaisin edes muutamia. Kaiken tämän teen evankeliumin vuoksi, jotta olisin itsekin siitä osallinen."
Mitä ajatuksia tai tuntemuksia sinussa herää tästä vapaan ja vahvan Paavalin kirjoituksesta?
Miten tämä mielestäsi suhteutuu seuraavan blogikirjoituksen aiheeseen eli omaksitunnoksikin kutsuttuun "yhteistuntoon"?

1 kommentti:

 1. Lienee Paavalin inhimillisyyttä, että hän tuossa korinttilaiskirjeen lainauksessa sallii sen itselleen, minkä kieltää toisilta toisaalla:

  "11 Kun Keefas sitten tuli Antiokiaan, nousin vastustamaan häntä julkisesti, koska hän oli menetellyt väärin.
  12 Aikaisemmin hän oli ottanut osaa yhteisiin aterioihin pakanuudesta kääntyneiden kanssa. Mutta kun sinne oli tullut Jaakobin luota muutamia miehiä, hän jäi pois ja eristäytyi kääntyneistä, koska pelkäsi niitä, jotka vaativat ympärileikkausta. [Ap. t. 11:3]
  13 Samalla tavoin alkoivat teeskennellä myös muut juutalaiset, ja jopa Barnabas seurasi heidän esimerkkiään.
  14 Mutta kun minä näin heidän poikkeavan evankeliumin totuuden tieltä, sanoin Keefakselle kaikkien kuullen: `Jos sinä juutalaisena voit luopua juutalaisten tavoista ja elää pakanoiden lailla, miksi pakotat pakanoita elämään niin kuin juutalaiset?"
  (Gal.2:11-14)

  Paavalilla oli omat alemmuuskompleksinsa, koska hän ei kuulunut Herran valitsemaan sisäpiiriin eli kahdentoista apostolin joukkoon eikä hän ollut henkilökohtaisesti saanut Herran opetusta ja ohjausta Hänen eläessään. Näyttää kuitenkin siltä, että Pietari, Jaakob ym. suhtautuivat kristillisen kärsivällisesti kiihkeään Paavaliin, vaikka tämä sortuu väliin mollaamaankin "Jerusalemin pylväitä".

  VastaaPoista