sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Ihmisten virrasta

Onpa hyvä asia, että ihmisiä tulee nyt kerralla näin paljon.

Niin paljon että meidän on vaikeaa olla enää olla huomaamatta, että ehkä heillä on varmaan jokin hyvä syy lähteä.

8 kommenttia:

 1. Ajankohtainen blogikirjoitus!

  Jos ja kun Tornioon tulee lähes 500 pakolaista päivässä, merkitsee se lähes 15 000 kuukaudessa ja kymmenessä kuukaudessa n.150 000! - Lähi-idän maista Jordania, Libanon ja Turkki ovat ottaneet vastaan pakolaisia miljoonia, ainakin aiemmin Irankin valtavia määriä. Mutta sitten on Lähi-idän maita, jotka eivät ota – mille linjalle jotkin Euroopan maatkin haluaisivat lähteä. Täytyy kumartaa syvään Angela Merkelille - Saksan kansa on oppinut ja tehnyt parannusta kunnioitettavasti menneisyydestään. Nostan hattua myös Kreikalle, joka ei ole sulkenut rajojaan, vaikka monet rikkaat maat sitkeästi ovat vastustaneet ”taakanjakoa” - itsekkäin perustein.

  Suomalaisia meni aikoinaan elintasopakolaisina USA:han noin puoli miljoonaa ja Ruotsiin lähes saman verran, lisäksi tuhansia ja tuhansia muihinkin maihin. Usein perheen isä lähti ensin, tienaamaan muuttorahoja ja valmistamaan sijaa muulle perheelle tulla. Ja on Suomesta lähdetty pakolaisina ja turvapaikanhakijoinakin; vihojen aikoina, sotalapset, Lapin evakot ja on Suomi huolehtinut aiemmin itsekkiin noin puolimiljoonaisesta Karjalan evakkoväestä.

  Päivämiehessä oli useita positiivisia kannaottoja pakolaisten puolesta; silmään sattui ainaki Raisa Niskalan kolumni ”Kohti vapautta”, Satu Kaikkosen blogiteksti ja viittaus keskusteluun tai alustukseen Etelä-Pohjanmaan virkistyspäiviltä. - Olisiko nyt myös Tornion suviseuratoimikunnan syytä varautua suviseurainfrastruktuurin ja tietotaitonsa jatkokäyttöön loppukesällä suviseurojen jälkeen, jos pakolaisvirta säilyy tuollaisena.

  Lienee vaara, että ensi kesän suviseurat jäävät jossain suhteessa torsoiksi, jos yhteistyötä Tornion luterilaisen seurakunnan ja tuomiokapitulin kanssa ei saada mallilleen. Tämä ei liene kristillisyytemme kirkkosuhteiden strategian mukaista. Suolana ja esimerkkinä pitää olla, mutta ei harhoissa. Tätä ei liene edesauttaneet Tornion rauhanyhdistyksen johtokunnan viimeaikaiset toimet!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porukkaa lappaa niin maan mahottomasti ja virta on vain vuolastunut sitten tämän kirjoituksen kirjoittamisen. Myös Oulun ry:llä tänään muistuteltiin suopeasta suhtautumisesta näihin lähimmäisiin.

   Olisikohan noissa suvisjärjestelyissä ihan oikeasti haastetta vai pullistelevatko vain? Siitä kai pitää olla iloinen, jos kirkko on aktiivinen herätysliikkeisiin päin. Lapuan piispakin tuntuu alkavan ramppaamaan hiippakunnan rauhanyhdistyksissä. Ei ollut äskettäin antamansa päätöksen mukaan nähnyt veli Palolan saarnoissa Raamatun tai tunnustuksen vastaisuutta, vaikka oli asian perin juurin omasta aloitteestaan tutkinut.

   Poista
 2. jatk.

  Koska en tue rahallisesti kirkon liberaalisiiven äänitorvea, en tiedä mitä Kotimaa24 verkkosivulla asiasta äsken kirjoitettiin. - Kun eri osapuolet ovat asian tehneet jo julkiseksi prosessin eri vaihessa joko toiminnallaan tai asemallaan, katson asiaa voitavan kuitenkin kommentoida julkisesti:

  Weljemme Herrassa, Erkki Hurtigin kiusaaminen eteni siihen vaiheeseen, että hän luopui Tornion Ry:n jäsenyydestä. Pelastus ei ole tietenkään yhdistyksen jäsenyydestä kiinni.

  Jeesuskin joutui aikoinaan sanomaan silloiselle Jumalan valitulle kansalle: ”Te teeskentelijät! Te rakennatte profeettojen haudoille muistomerkkejä, te koristelette vanhurskaiden hautakiviä ja sanotte: 'Jos me olisimme eläneet isiemme aikana, emme olisi heidän kanssaan tahranneet käsiämme profeettojen vereen.' (Matt. 23:29-30)

  ”Mutta Jeesus sanoi: `Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä tekevät." (Luuk. 23:24)

  Weli AIT oli tehnyt loppukesällä ilmeisen totisen parannuksen ja sopinut välinsä EH:n kanssa, mistä ehdittiin jo iloita. AIT oli ritari urheana lähtenyt ajamaan edellisen puheenjohtajan asiaa, mutta sokeasti ja väärin tiedoin, ja hyödyntänyt sittemmin rovasti EP:n lanseeraamaa, mutta kesän puhujainkokouksessakin vääränä pidettyä ”yksityisbannaa”. Sovinto ei kuitenkaan kelvannut Tornion ry:n johtokunnalle, joka näytti jääneen nyt yksin SRK:n johdon asenteen ja pääosapuolten sovinnon vuoksi. Ja niin AIT:n oli peruutettava parannuksensa ja etsimällä etsittävä vakuuttavalta kuulostava syykin tähän, ja EH:n syyllistämiseen jälleen. Myös SRK:n johdon lienee täytynyt tulla asiassa jo aiemmin harhaoppina hylkäämänsä huoneenhallitusopin kannalle ja jopa kuuliaiseksi 1970-luvun henkeä tältä osin edustavan paikallisyhdistyksen johtokunnalle.

  Kun vuosia sitten haluttiin helpottaa SRK:n vastuuta menneisyyden virheistä, lanseerattiin mediassa uusi toiminnäky ja -linja; SRK on vain paikallisyhdistysten työkalu lähinnä maallisissa yhdistystoimintaan liittyyvissä asioissa... Onko nyt niin, että ”häntä heiluttaa koiraa” :) eli SRK:n johto vikisee, mutta tottelee tarvittaessa aiemmin jo tuomitsemiensa harhojenkin vallassa olevia jäsenyhdistyksiä.

  Nyt jos koskaan tarvitaan Viljo -puheenjohtajalta ja kumppaneilta itsensä likoon panemista ja selkärankaisuutta. Ei ole Jumalan mielen mukaista paimenviranhoitoa, jos taas vasta vuosikymmenien päästä tunnustetaan, että olisi pitänyt silloin osoittaa johtajuutta ja käyttää paimensauvaa, kun kerran tiesin mikä oli oikein!

  Sillä Jaakobin mukaan: ”meidät opettajat tullaan tuomitsemaan muita ankarammin” (Jaak. 3:1)

  VastaaPoista
 3. Olisi rehellistä kertoa, että kun Heikki Saaren tuoma oppi valtasi SRK.n, siitä tuli myös käytännön työn kattojärjestöstä erehtymättömän huoneenhallituksen päämaja, joka loi paikallisyhdistyksille mallin, jolla sen metodia toteutettiin. Kun kymmenien vuosien päästä linjataan, että SRK on vain paikallisyhdistysten työkalu, luullaan, että SRK:n harjoittama ( ohjaama ja siunaama ) väkivaltaa ja överiksi menneitä painotuksia sisältänyt harhaoppi hedelmineen ei kuulu enää sen tontin vastuulle. Vaikka sen harjoitus ei oile vieläkään loppunut. Tarkoituksellista ja epärehellistä.

  Viljo ja Valde ovat molemmat sitä ikäluokkaa, joilla on hyvin realistinen kuva, miten on toimittu. Eniten ihmettelen Valdea, ellei hän nyt uskalla käyttää totuuden miekkaa.

  Uskon, että yhä Heikki Saaren opin lumoissa olevat veljet yrittävät kaikkensa, jotta menneisyyttä ei tunnustettaisi ja korjattaisi. Siinä kun voisi mennä viitat, joiden tupsuja ei enää voisi heilutella, eikä hallita sieluja pylvään lailla.

  On selvää, että kuka tahansa kyselee tai tutkii työkseen mainittua harhaopetusta, on mainitun opin jatkajille potentiaalinen "vihollinen." Vastustus on kova, se on myönnettävä.

  On myös tarpeen havahtua, mihin valheellisuus ja petollisuus johtaa...

  VastaaPoista
 4. Ei se ollut totuuden miekka, vaan hengen miekka ja totuudella vyötetty.

  Tämähän on efesolaiskirjeen 6.luvussa.

  "13. Sentähden ottakaat kaikki Jumalan sota-aseet*, että te voisitte pahana päivänä seisoa vastaan ja kaikissa asioissa pysyväiset olisitte.
  14. Niin seisokaat vyötetyt kupeista totuudella*, ja vanhurskauden rintaraudalla puetetut,
  15. Ja jalat valmiiksi kengitetyt, saarnaamaan rauhan evankeliumia.
  16. Mutta kaikissa ottakaat uskon kilpi, jolla te voitte sammuttaa kaikki ruman tuliset nuolet.
  17. Ja ottakaat päähänne autuuden rautalakki*, ja hengen miekka+, joka on Jumalan sana,
  18. Ja rukoilkaat joka aika kaikella rukoilemisella ja anomisella hengessä, ja siinä valvokaat kaikella ahkeruudella ja rukouksella kaikkein pyhäin tähden,"

  VastaaPoista
 5. Ja mistäpä tämäkin juttu sai alkunsa ? Mistäpä muusta kuin eräs entinen pj halusi käyttää evankeliumia erään ry.n jäsenen rikosten peittovaatteena, ettei menisi maine ja maallinen kunnia eikä olis vaarassa kulissien sortua.
  Tämä asia vaan levisi kaikessa kauheudessaan ympäri Suomen niemen ja järkytti monessa torpassa uskoa vakaisiin veljiin ja mattoa jalkojen alta tuntui vietävän . Kaikki se turvallisuus ja hyvä usko kaikkien uskovaisten rehellisyyteen, hurskauteen , syntiävastaan taisteluhaluun , oikeudenmukaisuuteen ja lainkuuliaisuuteen ,sai kertalaakista ison kolauksen ja enemmänkin. Voisin kertoa kyseiseen asiaan oman psalminikin ja mitä se vaikutti , vaan en viitsi , jo silloin kauansitten ilmianto tyssäsi uskovaiseen poliisimieheen. Odotin Liperin suviseuroissa , että kyseinen pj olisi tullut julkisesti asiasta esille ja nöyrästi pyytänyt koko siionilta anteeksi omaa törkeää käytöstään ja sitä mihin se johti. Mutta ei , ei nöyrry korskea mieli eikä alennu korkeat kukkulat , viestintuojat kivitetään ja ne jotka kärsivät , hiljennetään ja potkitaan ulos.
  Tämä asia ei laannu eikä hiljene ennen kuin asianomaiset julkisesti myöntävät virheensä ja korjaavat asiansa niin laajasti kuin on pahennusta herättäneet.
  Kyllä se välistä koville ottaa nähdä kynttilänjalka kokonaan kultaisena , ja nähdä se valtakunta kalliina ja ihanana ,vaikka sitä näkymää välistä kaikki synti ja saasta yrittää peittää...Tälle ajalle voi vain sanoa Raamatun sanan mukaisesti että voi pahennuksia sillä ne kuitenkin tulevat , mutta voivoi sitä kenen kautta ne tulevat.
  Ei jaksa aivot käsittää miten saastainen voi ihminen olla , eikä kyllä sitäkään että toiset vielä tätä saastaisuutta puolustelee...sekin on nähty.
  uskisäippä

  VastaaPoista
 6. On ahdistavaa, että väärä vallankäyttö on niin suuressa osassa yhteisössämme. Taistelua käydään vallasta, siitä kuka on suurin ja kuka saa hallita toisia, kenen sana painaa eniten. Totuus ei niissä tilanteissa paljon paina, lähimmäisenrakkaudesta puhumattakaan. Tietysti eri osapuolten näkemykset tapahtumista voivat erota toisistaan ja koemme asioita eri tavalla. Silti on olemassa rajoja, joita ei pitäisi ylittää.

  Myös minun on joskus vaikea nähdä kultaista kynttilänjalkaa, vaikka tiedän ja uskon sen olevan kaiken kuonan alla. Kaikkein pahinta on se, että vääryyttä peitellään ja puolustellaan. Silloin syyttömät kärsivät. Loppujen lopuksi kaikki kärsivät, kun asioita ei pystytä korjaamaan, puhumaan auki ja pyytämään ja antamaan anteeksi. Niitä ei koskaan voida jättää taakse.

  Mikä ihme on muuten "parannuksen peruuttaminen"? Voi meitä...

  Tilla

  VastaaPoista
 7. Mikä ihme on muuten "parannuksen peruuttaminen"? Voi meitä...

  Jos en aivan väärin arvaa, niin varmaan katua ja tehdä mitättömäksi jo tunnustetut rikkeet ja anteeksi sovitut asiat ihmistenkesken....Voi meitä tosiaan...Jumala on sovitut asiat antanut anteeksi ja siirtänyt ne niin kauaksi kuin itä on lännestä mutta minkälainen on ihminen joka toisen painostuksesta haluaisi palauttaa asiat takaisin tunnolleen ...???
  Tämä VV.n ja ex-pj.n asian takia on hyllytetty jo isojoukko ihmisiä jotka ovat halunneet oikaista vikaanmenneitä.
  Ja osa on valitettavasti jääneet järkyttyneenä pois matkasaatosta.....

  VastaaPoista