sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Valtakunta ja Puolue

Mielenkiintoinen radio-ohjelma Horisontti 15.11.2015: Onko Keskusta lestadiolaisten talutusnuorassa?

Raflaavasta otsikosta huolimatta mielenkiintoisia ja realistisia näkökohtia näköalapaikoilta Johannes Alarannalta ja Jarmo Korhoselta. Ei mitään ylilyöntejä, vaan punnittua puhetta. Esimerkiksi Alarannnan havainnot vastasivat aivan omiani.

2 kommenttia:

 1. Huomaan vasta nyt tämän kirjoituksesi ja keräilenpä tähän jottain:

  Lev Trotski kirjoittaa: "Puolue on pohjimmiltaan oikeassa... Olen aina sanonut, ettei mikään voisi olla oman puolueen edessä helpompaa kuin virheen myöntäminen, ei mikään helpompaa kuin sanoa: kaikki arvosteluni, kannanottoni, varoitukseni, vastalauseeni - tuo kaikki oli erehdystä..."

  Horisonttiohjelma ”Onko Keskusta lestadiolaisten talutusnuorassa” on tosiaan edelleen kuunneltavissa osoitteessa: http://areena.yle.fi/1-3037690 Kyseisessä ohjelmassa Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen antaa todistuksen siitä, kuinka vl-keskustalaiset vaikuttajat siirtyivät sukupuolieettisissä asioissa ääriliberaalin Mari Kiviniemen taakse, kun heille oli väläytelty kuntaministerin paikkaa seuraavaan hallitukseen! - Ehkä oikeampi otsikko kuuluisikin: ”Onko lestadiolaiset Keskustan talutusnuorassa?”

  Itsekin tuon siirtymän aikoinaan huomasin ja kirjoitin useampien vaalien yhteydessä ihmettelyni sanomalehtien yleisön osastoissa. Teerenpeli lberaalien kanssa oli tosin alkanut jo aiemmin. Johannnes Alaranta asian kiistää, mutta hänellä lienee asiassa jotensakin oma lehmä ojassa – tällä en tarkoita isäänsä ex-kansanedustaja Juhani Alarantaa, joka kyllä profiloitui eduskunnassa nuhteettomana ja rehellisenä kristittynä!

  Lokakuun 22. päivä 2015 hallitus toi eduskuntaan sukupuolineutraaliin avioliittolakiin liittyvät ns. muut lainmuutokset. Olisin odottanut, että Päivämies viimeistään isäinpäivänä olisi omalta osaltaan osallistunut keskusteluun ja edes kriittisesti ihmetellyt hallituksen toimia asiassa. Onhan hallituksen johdossa kaksi julkisesti kristityiksi tunnustautunutta politiikkoa ja hallitusrintaman takana lienee 90 % myös vl-kristityistä - ja varsinkin kun kansalaisaloite sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseksi juuri syyskuun lopussa... Ja edelleen lakihankkeen lapsivaikutus -arviointi on tekemättä!

  Vaikenivatko vl-kristittyihin lukeutuvat edustajat tyystin lakimuutosten lähetekeskustelussa; selkärankaisena kuitenkin esiintyi perussuomalaisten edustaja Mika Niikko, jonka puheenvuoron voi katsella ja kuunnella seuraavaan uutislinkkiin sisältyvästä videoklipistä:

  http://yle.fi/uutiset/avioliittolaista_hurja_vaittely_eduskunnassa_ministerit_ja_kansanedustajat_ovat_saaneet_tehtavansa_jumalalta/8401551

  Onko Päivämiehessä tiedostettu mitä kaikkea tämä ”sukupuolineutraalius” tulevaisuudessa tullee merkitsemään, saavatko enää esim. kristillisyytemme kansanopistot valtionapuja, jos eivät muokkaa terveysopin opetussuunnitelmia tämän uuden seksuaalieettisen ilosanoman mukaiseksi. Nyt ja juuri tämän hallituksen aikana on ja olisi vielä ”momentum” vaikuttaa asiaan. Mutta onko niin, ettei "oman" puolueen valta-asemaa haluta horjuuttaa, sitäpaitsi oma puoluekin on usein mielletty kai maalliseen esivaltaregimenttiin kuuluvaksi? :) - Lieneekin myös täysin poissuljettu ajatus, että Päivämies siteeraisi väärän puolueen kansanedustajan puhetta?

  VastaaPoista
 2. Samoihin aikoihin (2010) ”sydämellinen yhteisymmärrys” entente cordiale solmittiin myös kirkolliskokouksessa liberaaliteologisen siiven kanssa, jolloin konservatiivirintama saatiin parisuhderukousäänestyk- sessä rikki. Porkkanana lienee väläytelty myös vaikenemista menneisyyden mustista pisteistä; hoitokokouksista ja pedofiliatapauksista. Ja jos vielä naispappeusasiassakin tehtäisiin ”välttämättömyydestä hyve” ja edettäisiin yhteistyöstä loogiseen naispappeuden hyväksymiseen, olisi pohjoinen hiippakunta saava viimeinkin vl-piispan. Mitään kirjallisia sopimuksia ei tietysti tehty, mutta vahvat indisiotodisteet puhuvat tämänkin ”sydänten yhteisymmärryksen” puolesta.

  ”Voivatko Kristus ja Beliar olla yhtä mieltä? Mikä voi liittää uskovan sellaiseen, joka ei usko?” (2. Kor. 6:15)

  Taustalla lienee ajattelutapa, että muiden kuin oma konservatiivinen eettisyytemme täytyy olla vaarallista omavanhurskautta, ja niinpä mieluummin teemme yhteistyötä vaikka liberaalien ”julkijumalattomien” kanssa. Kun EU:n parlamenttivaaleissa pääosa vl-kristityistä äänestää Keskustan ehdokkaita, äänestävät he samalla Euroopan liberaalidemokraattien ryhmää ALDEA, jonka ajamiin ja puolustamiin kärkiasioihin kuuluvat vapaan aborttioikeuden ajaminen ja puostustaminen, sukupuolineutraali avioliitto, sensuroimaton sananvapaus törkyviihteenkin muodossa jne. jne. - En ole huomannut kristillisyytemme julkaisuissa asiasta keskustelua, varoituksista puhumattakaan!?

  VastaaPoista